Voor en door Iedereen

’t Brandtweer is voor en door Rhenen. Heb je ideeën of wil je meedoen? Neem contact met ons op. Wil je mede-eigenaar worden van dit cultureel erfgoed? Koop dan een certificaat.

STEUN HET INITIATIEF EN KOOP EEN CERTIFICAAT

Ben je enthousiast over ons initiatief? Dan nodigen we je uit om mee te doen als certificaathouder!

We bieden belangstellenden de mogelijkheid om middels certificaten mede-eigenaar te worden van de gebouwen op Kerkstraat 1 tot 3. Hiervoor geven we certificaten uit van elk vijfduizend euro. Het betreft een lange termijn investering.

Als je mede-eigenaar bent van dit cultureel erfgoed, levert het naast rendement op het vastgoed ook andere voordelen op. Als certificaathouder krijg je voorrang bij activiteiten en uitnodigingen voor speciale bijeenkomsten. Bovendien krijg je korting bij gebruik van ruimtes en zichtbaarheid in het pand met je (bedrijfs)naam.

Door wie worden de certificaten aangeboden en wat is het risico?

De certificaten worden uitgegeven en aangeboden door Stichting ‘t Brandtweer.

De uitgevende stichting heeft ten doel het in standhouden van de voormalige brandweerkazerne voor huidige en toekomstige generaties ter bevordering van zakelijke-, culturele en maatschappelijke ontmoetingen en ondernemerschap. Dit doen we met financiële ondersteuning van verschillende fondsen en initiatiefnemers.

  • De certificaten worden aangeboden aan particulieren en bedrijven die dit maatschappelijk initiatief willen ondersteunen.
  • De certificaten zijn geschikt voor beleggers die in maatschappelijke projecten willen investeren.
  • De waarde van de certificaten is afhankelijk van de waarde van het vastgoed.

Waar wordt je geld voor gebruikt?

Het bedrag wordt geïnvesteerd in aankoop, restauratie, verduurzaming en behoud van de panden aan de Kerkstraat 1 tot 3, Rhenen.

Wil je meer weten over de certificaten?

Graag ontvangen we je in de kazerne om je rond te leiden in het pand en meer te vertellen over ’t Brandtweer. Maak een afspraak met ons.

Financiering behoud en verduurzaming

Stichting ’t Brandtweer behoudt de voormalige brandweerkazerne voor huidige en toekomstige generaties. Financiering bestaat uit een hypotheek bij het Nationaal Restauratiefonds, landelijke subsidie voor instandhouding van Rijksmonumenten, ondersteuning door het Stadmakersfonds en inleg van initiatiefnemers en mogelijk een provinciale subsidie voor Rijksmonumenten.

De opbrengst uit verhuur van werkplekken (72 m2), vergaderruimte/coachruimte (172 m2), multifunctionele/workshopruimte (120 m2), atelier/expositieruimte (kelder 62m2), binnentuin (104 m2), daghoreca (72 m2) en programmering dragen verder bij aan het behoud, de verduurzaming en herbestemming van de kazerne, en maakt maatschappelijke initiatieven voor Rhenen mede mogelijk.

Partners

logoHUB

Wil je ook partner worden van ’t Brandtweer, laat het ons dan weten!

Certificaathouders

Als je een certificaat hebt gekocht dan plaatsen we je naam of logo hieronder, als je dat wenst, zodat je verbinding met dit mooie project zichtbaar is.